10 grunde hvorfor Æblecidereddike er fantastisk for dit helbred!

i Frugt & Grønt

Du kan styrke dit immunforsvar og dermed forhindre mange sygdomme, hvis du kender virkningerne af æblecidereddike.

Når du bruger ufiltrerede, upasteuriserede og uopvarmede æbler og dermed bevarer deres oprindelige ingredienser intakte, får du en økologisk æblecidereddike. Det kommer som et produkt af en gæret presset æblesaft, som derefter omdannes til eddike.

Disse oprindelige og intakte ingredienser forbliver synlige på bunden af ​​en flaske eller glas. I begyndelsen kan du tro, at der er noget galt. Glem alt om det! Faktisk er de fleste af disse gavnlige stoffer og forbindelser, der findes i æblecidereddike såsom enzymer, pektin og mineraler, der er sunket i bunden af ​​beholderen.

Du skal blot ryste beholderen så bliver det fint fordelt igen!

Økologisk æblecidereddike er et fremragende helbredende middel da det er kendt for at have mange gavnlige egenskaber.

De 10 mest gavnlige egenskaber er uddybet herunder:

1. Forbedrer fordøjelsesprocessen

Er din mave i oprør nogle gange? En shake af vand og æblecidereddike kan bidrage væsentligt med at forbedre din fordøjelse. Hvis man tager et glas æblecidereddike før hvert måltid, forbedrer man fordøjelsen og dette er især gavnligt for mennesker med maveproblemer såsom reflux, oppustethed og fordøjelsesbesvær. Man foreslår at man bruger det enten gennem at lave en salatdressing eller tage 1 tsk i et glas vand 10-15 minutter før en måltid.

Og følg dette råd: Brug kun rå og upasteuriseret æblecidereddike idet filtreret og pasteuriseret æblecidereddike mangler enzymer og mange andre nyttige næringsstoffer. Upasteuriseret, rå æblecider eddike er fuld af sunde og gavnlige mineraler såsom eddikesyre, amino, æblesyre, pektin, enzymer og andet. Dit fordøjelsessystem vil være dig taknemmelig, hvis du indtager denne blanding et par gange om dagen.

2. Lindrer halsbrand og andre tarmproblemer, samt forstoppelse.

Når du blander økologisk æblecidereddike og vand, kan du normalisere din lave mavesyre, der er en mulig aktivator af halsbrand.

Men var opmærksomme på! De der lider af kroniske halsbrand og mavesårsproblemer, – kan ren æble-cider eddike give problemer på grund af sin stærke surhed. I så fald skal du sørge for at bruge en fortyndet slags!

En positiv virkning på mave-tarmkanalen i tilfælde af kramper og mavegasser vil helt sikkert pektininholdet i eddiken være et værdifuldt stof. Æblecidereddike kan også være mildt afførende, der kan bruges når der er problemer såsom forstoppelse.

3. Det dræber uønskede tarmbakterier og forhindrer Candida.

De forbindelser, der findes i æblecidereddike, navnlig æblesyre og eddikesyre, kan udføre mirakler for dine tarmflora. De har antibakterielle, anti-fungale og antimikrobielle aktive emner, der gør at de endda kan hjælpe med at kontrollere infektioner, såsom candidasvamp, der ofte angriber tarmene.

4. Det øger og styrker immunforsvaret

Du har sikkert hørt det postulat, at sundhed kommer fra en sund mave. Da immunsystemet er meget tæt knyttet til tilstanden af ​​dine tarmflora, er det logisk, at en stigning i probiotiske bakterier vil styrke den. Æblesyre har antivirale egenskaber hvilket gør æblecidereddike til et godt forsvar mod almindelige lidelser såsom forkølelse.

At tage en slurk af æblecidereddike vil hjælpe dig med at slippe af med unødvendige restprodukter i din krop og vil rense dit lymfesystemet samt hjælpe til med at lindre allergi.

5. Det hjælper med regulering af blodsukkeret

Den vigtigste forbindelse, der findes i æblecidereddike er eddikesyre. Det er en stor støtte til fordøjelsen af ​​simple kulhydrater i kroppen. Og det er nøglen til at sænke sukker niveauet i blodet! Når du indtager højkvalitet æblecidereddike, kan højt blodsukker simpelthen forsvinde!

Således har æblecidereddike en anti-glykæmisk effekt og kan forbedre kroppens naturlige niveau af insulin kroppen. Det anses derfor for en god forebyggelse af diabetes og regulerer niveauer hos personer med høj insulinresistens.

Flere videnskabelige undersøgelser har bekræftet at eddike kan bidrage til sænke blodsukkerniveauet, hvilket gør det til en gavnlig behandling for mennesker med type 2-diabetes. En undersøgelse fra 2007 fra Arizona State University i USA fandt, at tage 2 spsk af æblecidereddike sammen med 30 gram ost før sengetid førte til et fald i blodsukkeret på 4-6%.

6. Det hjælper mod højt blodtryk.

Undersøgelser udført på dyr har vist, at rå, økologisk æblecidereddike hjælper til med at sænke forhøjet blodtryk. Dette skyldes det faktum, at æblecidereddike øger stoffet nitrogenoxid, hvilket dermed har en afslappende virkning på blodkarrene.

7. Æblecidereddike kan have fordele for hjertesundhed.

Det er kendt at adskillige målbare biologiske faktorer er forbundet med enten en formindsket eller forøget risiko for kardiovaskulær sygdom. Æblecidereddike kan også indeholde antioxidant chlorogensyre, som har vist sig at beskytte LDL kolesterol partikler fra at blive oxideret, hvilket et afgørende skridt i hjertet sygdomsprocessen.

Adskillige dyreforsøg har vist, at eddike kan reducere blodets triglycerider, kolesterol og blodtryk. Den eneste dokumentation fra mennesker er et observationsstudie fra Harvard, der viser, at kvinder, der spiste salatdressinger med eddike havde en reduceret risiko for hjertesygdomme.

8. Det vil hjælpe til med vægttab.

Æblecidereddike indeholder kun omkring 3 kalorier pr spiseskefuld, hvilket er meget lavt. Det er vigtigt at sige, at der er eddikesyre i æblecidereddike, der gør den til et kraftfuldt middel mod bekæmpelse af de ekstra kilo, som du måske har lagt på. Eddikesyre, denne magiske ingrediens i alle eddiker, reducerer glykæmisk indeks fødevarer, bremser hastigheden, hvorved sukker frigives til blodbanen og undertrykker appetitten. Så ud over leverrensende egenskaber så mindsker æble-cider eddike også ophobning af lipider og fedt i kroppen.

9. Det dræber dårlig ånde.

Eddikesyre og æblesyre har antibakterielle egenskaber, så de vil hjælpe dig med at dræbe alle de skadelige bakterier i munden, der er grunden til dårlig ånde. Til dette formål bruges blandingen til at gurgle i munden i ca. 20 sekunder.

10. Det er gavnlig for din hud og hår.

Sidst men ikke mindst er en af de mest gavnlige fordele med æblecidereddike dens evne at afbalancere PH niveauet i din hud og til at hjælpe dig med alvorlige problemer såsom acne.

Mens dette ikke er videnskabeligt understøttet, har mange æblecidereddike fans bedyret, at det udøver underværker for deres hår også gør håret blank og skælfrit. Skønhedsbloggere mener, at en del eddike til en del vand, kan bruges som balsam – altså massér ind det i dit hår og lad det trække i 5 til 15 minutter, før du skyller det ud.

Hvilken slags æblecidereddike skal du købe?

Husk, at kun økologisk, ufiltreret æblecidereddike indeholder de fordelagtige  enzymer, proteiner og mavevenlige bakterier, der giver produktet det uklare udseende. Jo “grimmere” æblecidereddike ser ud, jo bedre.

Den klare og smukke æblecidereddike har været igennem flere filtreringsprocesser, hvilket fjerner den magtfulde essensen af ​​eddike kaldes “moderen” (dvs. de brune tråde, der hviler på bunden af ​​flasken).

Opsummering: Drik lidt æblecidereddike blandet med en del vand kan gøre underværker for din generelle sundhed! Vent ikke længere! Begynde at nyde dens fordele i dag!

Be Well Stay Cool!

benzonhjem.fw