11 Fordele ved Mandelmælk!

i Nødder

1. Det hjælper med vægtkontrol.

En kop mandel mælk indeholder kun 60 kalorier, i modsætning til 146 kalorier i sødmælk, 122 kalorier i 2% mælk, 102 kalorier i 1% mælk, og 86 kalorier i skummemælk. Mandelmælk er en udmærket erstatning til animalisk mælk, der vil hjælpe dig med vægttab eller opretholde din nuværende vægt.

2. Det holder dit hjerte sundt.
Der er ingen kolesterol eller mættet fedt i mandelmælk. Den er også lav i natrium og høj i sunde fedtstoffer (som omega fedtsyrer, der typisk findes i fisk), som hjælper med at forebygge forhøjet blodtryk og hjertesygdomme.

3. Det holder dine knogler stærke.
Mandelmælk kan tilbyde 30% af den anbefalede daglige mængde calcium, samt 25% af den anbefalede mængde af D-vitamin. Mandelmælk reducerer din risiko for at få gigt og knogleskørhed og forbedrer dit immunforsvar. Plus, disse to næringsstoffer (calcium og D vitamin) arbejder sammen for at give sunde knogler og tænder.

4. Det holder din hud glødende.
Mandelmælk indeholder 50% af den anbefalede daglige mængde af vitamin E, som indeholder antioxidant egenskaber der er afgørende for din huds sundhed, såsom at beskytte den mod solskader.

5. Det påvirker næsten ikke dit blodsukker.
Mandelmælk (uden tilsætningsstoffer) er lav på kulhydrater, hvilket betyder, at det ikke vil øge dit blodsukker, hvilket reducerer din risiko for diabetes. På grund af sin lavt glykæmisk indeks vil din krop bruge kulhydrater som energi så at sukkeret ikke gemmes som fedt.

6. Det bidrager til muskelstyrke og helbredelse.
Selvom mandelmælk kun indeholder 1 gram protein per portion så indeholder den masser af B-vitaminer som jern og riboflavin, – både vigtig for muskelvækst og helbredelse.

7. Det holder din fordøjelse i skak.
Mandelmælk indeholder næsten et gram fiber per portion, hvilket er vigtigt for en sund fordøjelse.

8. Det indeholder ikke laktose.
Laktoseintolerans påvirkninger som flere og flere lider under og som kommer af at kroppen har svært ved at fordøje sukkeret i komælk. Dette gør mandelmælk til et egnet laktosefrit substitut.

9. Det smager bedre end komælk.
Mandelmælk har sin egen unikke smag mange beskriver den som værende lys og skarp. Bonus: mandelmælk er alsidigt, hvilket betyder at du kan bruge det i stedet for komælk i opskrifter, der kræver det. Det vil ikke have den samme smag, men det vil have samme konsistens.

10. Det kræver ikke køling.
Vel vidende, at du ikke behøver at nedkøle mandelmælk betyder, at du vil være mere tilbøjelige til at tage den med dig på arbejde eller på en campingtur. De smager helt fint ved stuetemperatur, hvilket gør den til en bekvem og nærende drikke.

11. Det er let at lave selv.
Det er en smule ubelejligt at have en ko græssende i din baghave, hvorfor mandelmælk er et bekvemmere alternativ at producere derhjemme. Det laves ved en fin formaling af mandlerne, der derefter blendes med vand.  Mandelmassen filtreres med en si for at adskille den fra væsken. Vil du give det en chance? Vi vil lægge en god mandelmælks opskrift ud her på bloggen.

Be Well Stay Cool!

benzonhjem.fw