Agurk – og du som troede at den kun var lang, smal, grøn og med masser af vand!

i Frugt & Grønt

Agurker er en yderst alkaliniserende og fugtgivende fødevare, der er rige på næringsstoffer såsom vitamin A, C, K, magnesium, silicium og kalium.

Agurker er også fyldt med antioxidanter og enzymer såsom erepsin som hjælper med at fordøje proteiner og ødelægge parasitter og bændelorm.

Den høje klorofyl og lignanindhold i agurkskallen gør dem til en stor anti-cancer fødevare, der kan være særlig nyttigt til at reducere risikoen for østrogen relateret cancer, såsom bryst, livmoder, prostata, og ovariecancer.

Det høje indhold af agurkfibrer gør det til et glimrende middel mod forstoppelse ved at tilføje bulk og hydrering direkte til tyktarmen.

Agurker er også en af ​​de bedste naturlige diuretika, og medvirker i udskillelsen af ​​affald gennem nyrerne og hjælper med at opløse urinsyreophobninger såsom nyre og blæresten.

De har vidunderlige anti-inflammatoriske fordele, som i væsentlig grad kan gavne autoimmune og neurologiske sygdomme.

Agurker kan også hjælpe til at mindske hævelse og bedre kendt – hævelser under øjnene, når de anvendes eksternt.

Agurker gavner også tænder og tandkød. Agurkens fibrer og næringsstoffer er med til at massere tandkødet og fjerne dårlige bakterier fra tænderne.

Deres høje indhold af silica fremmer og styrker sundt hår og negle, hvilket har været deres varemærke gennem århundreder, – en “forskønne” fødevare.

Frisk agurksaft har evnen til at rense og detoxe hele kroppen samt bidrage til at afhjælpe fordøjelsesproblemer såsom gastritis, syreindhold, halsbrand, fordøjelsesbesvær, og sår.

Det er også en ideel måde til at fugte kroppen optimalt, da de indeholder gavnlige elektrolytter, der har evnen til at bringe næringsstoffer og hydrering dybt ind i celler og væv, hvilket gør det langt mere effektivt end vand alene.

Frisk agurksaft er også et glimrende middel til at nedbringe feber hos børn. 2,5-5 dl frisk agurk juice kan rehydrere kroppen hurtigt og effektivt.

Da agurkens skal er meget næringsrigt og skal spises er det særlig vigtig at man køber dem økologiske.

 

Be Well Stay Cool!

benzonhjem.fw