Mango – Tango for kroppen!

i Frugt & Grønt

Mango er en af ​​de mest populære og ernæringsmæssigt rige frugter i verden, og er ofte omtalt som “The King of Fruit”.

Mango er en fantastisk kilde til vitamin A, C, E og B-kompleks, samt sundhedsfremmende flavonoider såsom betacaroten og alfacaroten.

Mangos er en kraftfuld anticancer fødevare og er specielt kendt for at hjælpe med at forhindre lunge-, bryst-, tyktarms-, prostata-, blod- og oralkræft.

Mangos er også meget gavnlige i forebyggelsen af ​​slagtilfælde, hjertesygdomme, gigt, kognitive lidelser, luftvejssygdomme, og nyresygdom.

Mango kan hjælpe med at alkalisere hele kroppen ved at hjælpe med at udskylle toksiske syrer og genopbygge alkalimetalreserver i kroppen.

Mango er fyldt med enzymer og er en præbiotisk mad, hvilket betyder at de indeholder stoffer, der stimulerer og fodrer de gode bakterier i tarmene, som i høj grad hjælper til med fordøjelsen.

Mango indeholder en betydelig mængde af pyridoxin (B-6), som er afgørende for syntesen af ​​serotonin og dopamin i hjernen.

Pyridoxin er også afgørende for opretholdelsen af ​​hormon balancen og en god immunfunktion samt hjælper kroppen med at nedbryde sukkerarter, fedt og proteiner.

Mango menes at hjælpe med at forhindre søvnløshed og sikrer en bedre nattesøvn. I nogle lande spises mango lige før sengetid som en naturlig søvnpille.

Mango er kendt for at medvirke til at sænke LDL (dårligt) kolesterol på grund af sin betydelige fiber, pektin, og vitamin C-indhold.

Mango er også fremragende til at fremme et godt syn og bidrage til at forebygge natteblindhed og tørre øjne.

De er også vidunderlige for hudens sundhed og kan bruges både internt og eksternt til at hjælpe til med at rense tilstoppede porer, fjerne bumser og tilføje en naturlig glød til huden.

Mango er en af ​​verdens mest alsidige frugt og kan bruges i både søde og krydrede opskrifter.

Overvej at bruge mango i din smoothie, salater, salsa, avocado, og grøntsagsretter. Mange forskellige krydderier passer også godt sammen med mango – prøv at eksperimentere med kanel, karry, nelliker, og chilipeber til at øge smagen og ernæringen ved dine måltider.

Starte eller slutte dagen med en enkel men lækker mango budding. Blende 2-4 modne mango (skræl og fjern kernen) i en blender eller foodprocessor indtil det cremet og glat. Hæld det i en skål og toppe med friske bær.

Eksperimentere med at finde nye måder at tilføje mangoer i din kost. Din krop vil elske dig for det.

 

Be Well Stay Cool!