Artiskokker – Naturligt diuretikum!

i Frugt & Grønt

Artiskok er en top antioxidant grøntsag, der er høj i fiber, og har et lavt fedtindhold, hvilket gør dem ideelt til vægttab.

Artiskokker er også et naturligt diuretikum, som betyder, at de er i stand til at hjælpe kroppen med at skylle affaldsstoffer ud, komme af ​​med ødem, og reducerer oppustethed og overordnede væskeophobninger.

De er en god kilde til folinsyre, vitamin C, vitamin K, B-kompleks, kalium, kobber, jern, og antioxidanter, såsom anthocyaniner, quercertin, rutin, cynarin, luteolin og silymarin.

Silymarin er yderst gavnlig for leveren, og har vist sig at regenerere levervæv, der gør dem til en betydelsefuld mad til dem, der lider med leverproblemer eller dem, der forsøger at rense og detoxe kroppen.

Artiskokker indeholder også en forbindelse kaldet inulin som giver næring til den gode sundhedsfremmende bakterier i tarmkanalen. Inulin har også vist sig at hjælpe til med at balancere og stabilisere blodsukkeret, hvilket gør dem til et glimrende valg for diabetikere.

Artiskokker er også kendt for at støtte fordøjelsen og forbedre galdeblærens funktion, som gør dem gode for dem, der lider med irritabel tyktarm (IBS) eller andre fordøjelsesforstyrrende lidelser.

Artiskokblade indeholder forbindelser, der kan reducere kolesterol ved at inhibere HMG-CoA-reduktase, det betyder, at de har evnen til at hæve det gode kolesterol (HDL) og sænke det dårlige kolesterol (LDL).

Denne evne hjælper også til med at forhindre alt for stort fedt indskud i lever og blod, som beskytter kroppen mod åreforkalkning.

Artiskokblad ekstrakt har vist sig at kunne dræbe kræftceller og beskytte leveren mod oxidativ stress.

Artiskokblad ekstrakt er let tilgængelige i kapselform og kan findes online eller hos din lokale helsekostforretning.

Friskdampede artiskokker har en rig, nøddeagtig smag, der gør dem til en lækker, tilfredsstillende, og kan spises uden dårlig samvittighed ved slankelure.

Prøv at dampe 4-6 artiskokker for 45min-1 time. Når de er afkølet, kan bladene skrælles og hjertet tages ud. Placer hver portion i en plastikpose og opbevar dem i køleskabet. På denne måde kan du få en sund, nærende og fedtfattig snack klar til at spise lige ud af køleskabet og på farten for dig og din familie hele ugen lang.

 

Be Well Stay Cool!

benzonhjem.fw