Bananer – Byg en barriere mod mavesyre og pepsin!

i Frugt & Grønt

Økologiske bananer er en af ​​de mest ernæringsmæssige og helbredende frugter, og er lette at finde hos næsten alle købmænd i dag.

De indholder 76% vand og er fyldt med vitaminer, såsom vitamin C og B6 og mineraler såsom kalium, kobber og mangan.

Denne høje vand / næringsstof-forholdet gør dem til en stor elektrolyt kilde, der er perfekt til travle mødre, workout entusiaster og folk på farten.

Bananer er også en fremragende “brain food” , der er fantastisk ved nedstemthed og er kendt for at hjælpe med at opbygge stærke muskler samt styrke nervesystemet.

Bananer indeholder stærke anti-fungale og antibiotiske forbindelser, såvel som proteaseinhibitorer, som kan hjælpe med at stoppe vira.

Det gør dem yderst gavnlig for kroniske sygdomme som helvedesild, Epstein-Barr-, Parkinsons sygdom, dissemineret sklerose, gigt, kronisk træthedssyndrom, og lupus.

Bananer er også særligt gode til at sænke blodtrykket, irritabel tarmsyndrom, neurologiske lidelser, diarré, atherosclerose, osteoporose, koronararteriesygdom, Chrons sygdom, slagtilfælde og nyre, colon og lungekræft.

Bananer indeholder høje niveauer af fructooligosaccharider (FOS), som sammen med insulin bidrager til at fremme optagelse af næringsstoffer og assimilation.

Bananer støtter de naturlige acidophilus bakterier i tarmen, som hjælper med at fremme en sund og funktionel fordøjelseskanal samt holde immunsystemet sundt og stærkt.

Bananer kan forhindre mavesår ved at styrke overfladesceller i maveslimhinden, som hjælper til med at skabe en tykkere barriere mod fordøjelsessystemets syre og pepsin -de to vigtigste årsager til mavesår.

Bananer er også en fremragende mad til sportsfolk, da de kan hjælpe med at genopbygge energi og puste nyt liv i kroppen med det samme.

Bananer er rige på aminosyren tryptofan, der kan bidrage til at fremme søvn og regulere søvn-vågen cyklusen.

Bananer kan blandes med lidt vand for at lave en sød og cremet “mælk”, som er både mejeri-fri og allergivenligt.

Banan “mælk” er et godt alternativ til børn og spædbørn, som er allergiske over for mejeri og soja proteiner.

Bananer kan også skæres i stykker, frossne og anbringes i en blender eller foodprocessor for fantastiske mejeri-fri og fedtfri is og milkshakes.

Bananen skal være moden, når den spises som betyder at skallet skal være let plettet og frugten har en sød, cremet smag. Umodne bananer kan forårsage forstoppelse og andre bivirkninger.

Bananer er en fantastisk helbredende og nærende mad, der er en fantastisk komplement til en sund kost.

 

Be Well Stay Cool!

benzonhjem.fw