Basilikum – Naturens Aspirin og Ibuprofen! – Bare Sundt!

i Essentielle olier/Urter & Krydderier

Basilikum er en urteantibiotikum, antiseptisk, og beroligende urt, der optages sælig godt i maven.

Basilikum er fantastisk urt, der gavner maven under fordøjelsen og kan give øjeblikkelig lindring fra gas, mavekramper og kvalme.

Basilikum indeholder også stærke anti-inflammatoriske egenskaber og kan lindre betændelsestilstande i tarm og tilstande såsom colitis, IBS, Crohns og cøliaki.

Basilikum er også yderst antibakteriel og antiviral og gør den effektiv mod bakterieinfektioner, tarmparasitter, forkølelse, influenza, helvedesild, og herpes.

Basilikum er en rig kilde til magnesium, som afslapper muskler og blodkar og understøtter hjerte-kar-sundhed ved at sænke risikoen for uregelmæssige hjerterytmer og spasmer.

Den æteriske olie af basilikum indeholder eugenol som fungerer på samme måde aspirin og ibuprofen hvor den mindsker hævelse i leddene og væv og kan fungere som nødhjælp ved gigt og fibromyalgi.

fresh Basil on a wooden Board and on the table

Basilikum har svampedræbende egenskaber og støtter i healing sår, hududslæt, vorter og insektbid.

Du kan købe cremer og salver eller knuse friske blade i en lille mængde af kokosolie, smøre på huden eller som wrap med en frisk bandage dagligt.

Overvej at gøre frisk basilikum til en daglig ingrediens i din kost og føj den regelmæssigt til salater, hjemmelavet pesto, guacamole, grønne smoothies, og selv til frugter som jordbær og bananer, de sundhedsmæssige egenskaber er ikke til at undgå.

 

Be Well Stay Cool!