Blåbær – et Ernæringsmæssigt Kraftværk!

i Bær

Blåbær er et ernæringsmæssigt kraftværk, der er fyldt med antioxidanter, vitaminer og mineraler.

Disse søde og velsmagende bær er lever- og  blodrensende, de forebygger urinvejsinfektioner, og er gode for øjen- og fordøjelseskanalen.

Blåbær har også evnen til at reparere væv og celler, styrke kredsløbssystemet, og skærpe de kognitive evner for at holde immunsystemet stærkt.

Der er to typer blåbær, nemlig de større dyrkede bær, der almindeligvis ses i afdelingen for friske råvarer i supermarkedet, og de mindre, mere smagfulde vilde blåbær.

Vilde blåbær er væsentligt mere næringsrige og bør inddrages i kosten hver uge.

Hvis du ikke er heldig nok til at bo i et område, hvor vilde blåbær vokser, så kan de findes i frysesektionen i de fleste købmandsforretninger og er en vidunderlig tilføjelse til smoothies og sunde bagværk.

Historisk ville indfødte amerikanere i Maine høste store mængder af vilde blåbær om efteråret og bevare dem ved at tørre dem i solen.

Disse soltørrede bær gav dem et nærende fødevaredepot under hele vinteren.

Mennesker er ikke de eneste, der nyder godt af dette utrolige blåbær. De er også en grundpille for bjørne, coyoter, hjorte, ræve, vaskebjørn og fugle, der også indtager dem, når det er blåbærsæson, for at holde sig sunde og stærke.

 

Be Well Stay Cool!