Broccoli – Vil du blive skrappere og styrke dine kognitive evner?

i Frugt & Grønt

Broccoli er en næringsrig grøntsag, der har flere dokumenterede sundhedsmæssige fordele.

Den har et meget højt indhold af vitaminer, mineraler og phyto-næringsstoffer, såsom vitamin A, C, K, & B-kompleks, calcium, magnesium, selen, zink, og jern, og beta-caroten.

Broccoli er pakket med anti-cancer forbindelser, såsom sulforaphane og indol-3-carbinol, som er kendt for at hjælpe med at forhindre mave-, kolon-, lever-, bryst-, hud-, og prostatacancer.

 

Broccoli har også evnen til at bekæmpe H.pylori bakterier, der kan forårsage en stor mængde af ubehag i fordøjelseskanalen.

Broccoli er fremragende til at styrke og skærpe de kognitive evner såsom hukommelse, fokus- og koncentrationer færdigheder.

Det er også fantastisk til at hjælpe med at forebygge Alzheimers sygdom og demens.

Broccoli er yderst gavnlig for nervesystemet og er kendt for at lindre migræne, forhøjet blodtryk, angst og nerve ticks.

Broccoli indeholder naturlige antihistamin egenskaber, og er fantastiske til at afværge sæsonbetonet allergi, rindende øjne, bihulebetændelse, sinus infektioner, forkølelse, influenza, og bronkitis.

Broccoli er kendt for sin evne til at beskytte mod hjertesygdomme og mindske risikoen for aterosklerose, slagtilfælde og hjerteanfald.

De kan også hjælpe til at sænke forhøjet blodtryk og opretholde en god hjerte-kar-sundhed.

Broccoli er også fantastisk til at opbygge stærke muskler og knogler samt for at hjælpe med at forebygge skader eller fremtidig osteoporose.

Broccoli er høj i fiber, som kan gøre dem særligt gode til at regulere blodsukker, forebygge forstoppelse, og forhindre overspisning.

Broccoli vides at være fremragende til beskytte syn og øjne og kan reducere risikoen for makulær generation og grå stær.

Broccoli har et højt proteinindhold og indeholder mere protein pr. kop end ris.

Broccoli er mest nærende, når den spises rå eller dampet og kan nemt laves til en lækker cremet fedtfri suppe ved at tilføje dampet broccoli, gulerødder og løg til en blender med en knivspids salt og peber. Blend indtil det er glat – en dejlig, næringsrig og mættende måltid. Dampede kartofler kan også tilføjes til en mere cremet udgave, hvis det ønskes.

 

Be Well – Stay Cool!

benzonhjem.fw