Chia frø – “Brain Food”!

i Kerner & Frø

Chia frø er en fantastisk Super Food, der indeholder mange sundhedsmæssige og helbredende fordele.

Chia frø er en rig kilde til protein, vitamin E & B-kompleks og mineraler, såsom calcium, magnesium, zink, strontium, og jern.

De er højere på omega-3 fedtsyrer end nogen anden mad og er kendt for at være særligt gavnligt for kronisk inflammation, hjertesygdomme, hjernefunktion, cancer og autoimmune sygdomme.

chia seeds in a heart shaped bowl on rustic wooden table. Selective focus

Chia frø er en stor “brain food”, og de er kendt for at hjælpe med at forbedre hukommelsen, skærpe fokus og koncentrations færdigheder, og reducere tåge og glemsomhed.

Chia frø er utroligt høj i antioxidanter og kan hjælpe til at forebygge visse sundhedsmæssige lidelser, såsom hjertesygdomme, kræft og slagtilfælde.

De indeholder også stærke anti-inflammatoriske egenskaber, hvilket gør dem til en god spise for dem, der lider med rheumatoid arthritis, COPD, fibromyalgi, dissemineret sklerose, Alzheimers sygdom, kardiomyopati, kronisk træthedssyndrom, og kroniske nervesmerter.

Chia frø er en fantastisk mad til diabetikere da de hjælper til med at stabilisere og kontrollere blodsukkeret.

De er også en fremragende fødevare til vægttab på grund af deres høje fiber- og proteinindhold, som kan øge stofskiftet og fremme muskelmassen.

Chia frø er kendt for at hjælpe, lindre og rense tyktarmen samt absorbere toksiner samtidig som de styrker peristaltikken.

Chia frø er en stor kilde til energi og kan hjælpe dig at føle dig mere energisk gennem at opretholde energi hele dagen lang.

Lav en chia budding ved at blande det sammen med 3 spiseskefulde chia frø og 4 dl kokosmælk og lade det stå over natten i køleskab. Om morgen, hæld buddingen  over i en skål og toppe med friske bær. Det er en lækker og tilfredsstillende måltid, der vil holde dig fyldt med energi og mæt hele dagen lang.

 

Be Well Stay Cool!