• bigstock-Still-Life-With-Lavender-75287338.jpg?fit=1600%2C1067
    Spa still life with lavender oil salt and flowers on wooden table

Lavendel – Helbredende duft.

i Essentielle olier/Urter & Krydderier

Lavendel er et beroligende, vanddrivende, antiseptisk, middel mod luftansamling i tarmene, antiviral og antiinflammatorisk urt, der har været medicinsk anvendt i århundreder.

Lavendel er kendt for at hjælpe med at lindre hovedpine, migræne, angst, depression, søvnløshed, svimmelhed, oppustethed, fordøjelsesbesvær, flatulens, hypertension, astma, og reducere symptomer fra forkølelse, influenza, og feber.

Lavendel har vidunderlige fytokemiske og antioxidante egenskaber der gør den til en fremragende urt til at drysse på salater, i hjemmelavet te eller saftevand, eller endda tilføje til grillet squash, kartoffel eller risretter.

Æterisk olie af lavendel er kendt for at hjælpe lindre huden og lindre smerter eller ubehag fra psoriasis, bistik, akne, fodsvamp, sol forbrændinger, eksem, Poison Ivy, og candida udbrud. Det kan endda hjælpe med at forhindre ar, strækmærker og rynker.

Prøv at tilføje et par dråber til dit bad, flydende sæbe eller fugtighedscreme.

Æterisk olie af lavendel er også vidunderligt for aromaterapi og kan reducere lunge og sinus infektioner og alle typer af hovedpine og psykiske spændinger.

Til husholdningsbrug er lavendel en naturlig desinfektionsmiddel og insekticid og kan anvendes sikkert omkring kæledyr, børn og ældre.

 

Be Well Stay Cool!