Grønne bønner – En kilde til det sunde Omega-3!

i Frugt & Grønt

Grønne bønner er en nærende grøntsag, der er rige på vitaminer, mineraler og phytonutrients såsom vitamin A & C, calcium, jern, mangan, beta-caroten, og protein.

Grønne bønner giver signifiante kardiovaskulære fordele på grund af indholdet af omega-3 (alfa-linolensyre).

De indeholder også ant-inflammatoriske forbindelser, som gør dem yderst gavnlige for personer, der lider af autoimmune lidelser, såsom fibromyalgi, gigt, KOL, kronisk træthedssyndrom, irritabel tarmsyndrom, kronisk bihulebetændelse, bursitis, Raynauds syndrom og lupus.

Grønne bønner er også kendt for at hjælpe med at forhindre type 2 diabetes.

De er en glimrende kilde til kostfibre og kan hjælpe fordøjelseskanalen ved at fremme regelmæssig peristaltisk og støtte i fjernelsen af giftige, kræftfremkaldende stoffer i fordøjelseskanalen.

De indeholder en lang række af carotenoider såsom lutein og neoxanthin og flavonoider såsom asquercetin og procyanidiner, der gør dem fremragende til en øget sundhed og forebygge sygdom.

Grønne bønner kan spises friske som snack som nedblandet i salater eller supper eller dampet.

Overvej at prøve friske grønne bønner let sprøjtede med olivenolie, krydret med dine foretrukne krydderier og stegt i ovnen i 30 minutter for et sundt alternativ til pommes frites.

Denne sprøde, velsmagende snack er en god måde at få børn og voksne til at elske at spise grøntsager. Hold udkig efter økologiske bønner!

Be Well Stay Cool!

benzonhjem.fw