Kardemomme – Beskytter mod Madforgiftning!

i Urter & Krydderier

Kardemomme er et vidunderligt medicinsk krydderi, der har lignende sundhedsfremmende egenskaber som kanel og ingefær.

Den er rig på mineraler, såsom jern, mangan, calcium og magnesium.

Den indeholder også antiseptiske, bedøvelse, antispasme, antivirale og antioxidantiske egenskaber.

Kardemomme er en fremragende krydderi til luftvejene og fungerer som naturligt slimløsende – gennem at lindre overbelastning af slim fra lunger og bihuler.

Kardemomme er også fantastisk for fordøjelsessystemet, og stimulerer appetitten, samt letter for gas, kvalme, fordøjelsesbesvær og kramper.

De hjælper også til at dræbe enhver fødevarebærende bakterie i fordøjelseskanalen, og hjælper til med at beskytte mod madforgiftning og gastriske nødsituationer.

Kardemommebælgen indeholder et stof kaldet limonen, som normalt findes i citrusskaller, og er kendt for at opløse kolesterol indeholdende galdesten, halsbrand og gastroøsofageal refluks (GERD), og forebygge mod bryst-, tyktarms-, lever og mavekræft.

Kardemomme indeholder også flere forbindelser, der hjælper til med at forebygge og opbygge blodpropper i blodet, og det er et betydningsfuldt lægemiddel for dem, der lider af dyb venetrombose, lupus, slagtilfælde, eller er gravide.

Det er også et meget gavnligt krydderi for kardiomyopati, fibromyalgi, vertigo, tinnitus, dårlig ånde, astma, urinvejsinfektioner og kramper eller krampeanfald.

Kardemomme fungerer godt som et diuretikum, og kan reducere oppustethed, væskeophobning, hævelse og ødem.

Kardemommebælgen kan tygges på for at lindre tand og tandkødssmerter, og forebygger infektion.

Kardemomme bruges ofte i søde og krydrede retter, og kan serveres som en lækker the ved at placere 4 kardemommebælger i 2 kopper vand, og lade det simre i 30 minutter. Sød med rå honning, hvis det ønskes.

Kanel, ingefær eller nelliker kan føjes til théen for yderligere sundhedsmæssige fordele.

Kardemomme findes som hele, med bælg eller pulveriseret, online eller på din lokale helsekost eller hos din købmand

 

Be Well Stay Cool!

benzonhjem.fw