Kartofler – Er du tungsindet?

i Frugt & Grønt

Kartofler er en nærende og sund mad, som er rige på vitamin A, C, & B-kompleks og mineraler såsom mangan, jern, magnesium, kobber og kalium.

Kartofler indeholder en antioxidant kaldet quercetin, som har anti-cancer og hjerte-beskyttende egenskaber samt et lagerprotein kaldet patatin som har vist sig at være aktivt mod sygdomme, der forårsager frie radikaler.

Kartofler er en glimrende kilde til B6, et vitamin, som er afgørende for dannelsen af ​​næsten alle nye celle i kroppen. Vitamin B6 er også et afgørende element for det neurologiske system og for skabelsen af ​​aminer, der er neurotransmittere, der sender beskeder fra den ene nerve til den næste. Dette gør kartofler til en vigtig spise for dem, der er tungsindet, og dem der lider af stress skader og adrenal udmattelse.

De er også særligt gavnlige for depression, søvnløshed, søvnforstyrrelser, tåge følelse, og stressrelaterede sygdomme.

Kartofler er også kendt for at være gode til at fremme hjertekarsundhed og er meget gode til at mindske risikoen for hjerteanfald, slagtilfælde, aterosklerose og KOL.

Selve kartoflen er næsten fedtfri og pakket med kostfibre, som hjælper med at forhindre forstoppelse og beskytte tyktarmen fra polypper og cancer.

Deres høje fiberindhold hjælper også til med at sænke blodets LDL-kolesterol og holde blodsukkeret stabilt og inden for normalområdet.

Friske rå kartofler er en rig kilde til vitamin C, enzymer, mineraler og antibiotiske egenskaber og kan presses til juice sammen med friske tomater, citroner eller andre grøntsager tilføre yderligere sundhedsmæssige fordele.

Dampede kartofler er den mest sunde form for kogt kartoffel og vil sikre, at de bevarer de fleste af deres vitaminer og mineraler og forblive en stærk basisk, helende spise.

 

Be Well Stay Cool!