Kender du til Moringa og dens 9 Fordele?

i Kerner & Frø/Super Food/Urter & Krydderier

Hvad er moringa?

Moringa, også kendt som benzoiltræet, er en dybgrøn plante, der er hjemmehørende i Himalaya. Moringa’s trekantede frøpuder presses for at skabe benzoil. Moringablade bruges i holistisk og ayurvedisk medicin. Den er ernæringsmæssigt rig og indeholder vitaminer og mineraler afledt af sin oprindelige jord.

Det er traditionelt blevet brugt, som et vandrensende middel, en spiselig fødevare og et diuretikum.

Nyere forskning tyder på, at moringa kan anvendes til dets antiseptiske, antioxidante og antidiabetiske egenskaber.

Her er ni fordele ved moringa:

1. Sænker blodtrykket
En af de mere anerkendte fordele ved moringa er dens evne til at sænke blodtrykket. Moringa bladpulver og frøbælg kan positivt påvirke symptomerne på hypertension, der påvirker både diastoliske og systoliske blodtrykstal.

2. Hjælper med diabetesbehandlinger
Moringa er blevet anvendt i ældre civilisationer som et holistisk middel til forebyggelse og behandling af diabetes. Moderne forskning ser ud til at at bakke om at moringa hjælper med at kontrollere blodsukkeret, og forhindrer det i at toppe. Moringa kan hjælpe med at normalisere blodglukose, når den tages i regelbunden dosering som en del af en godkendt diabetesbehandlingsplan.

3. Bekæmper bakterier
Moringa har antimikrobielle kvaliteter. De er så potente, at en undersøgelse viste, at vaske hænder med en blanding af vand og moringa var lige så effektivt som vask med sæbe. Moringa kan være særlig nyttig ved at dræbe bakterier på hænder og på steder, hvor antibakteriel sæbe ikke nemt kan komme til.

4. Hjælper med at reducere dårligt kolesterol
Moringaolie ser ud til at være en sundere erstatning for rapsolie som kan forårsage langsigtede helbredsproblemer. Moringa kan også fungere som erstatning for vegetabilsk olie, fordi det har vist sig at bidrage til at øge sundt kolesterol (HDL) uden at bidrage til at øge usunde niveauer af skadeligt kolesterol (LDL), og dermed hjælper det med at forebygge kardiovaskulær sygdom.

5. Beskytter din lever
Undersøgelser er blevet foretaget for at evaluere effekten af ​​benzoil (olie fra komprimerede moringa bælge) og moringa bladekstrakter på rotter med hepatoksicitet (lever toksicitet). Moringa-planten viste sig at være signifikant gavnlig for leverreparation på grund af dens antioxidantaktivitet, som den fremmer. Moringa kan bruges til at supplere en hepatitis behandlingsplane, og vil hjælpe din lever at rense ud for toksiner, hvis den er sund.

6. Pakket med næringsstoffer
Moringa er blevet kaldt “superfood”. Dette skyldes, at dets blade og frøbælger er fyldt med protein, fiber, kalium, calcium og vitamin C. Moringa er endda blevet foreslået som en løsning for underernæring i udviklingslande over hele verden.

7. Forøger antioxidanter
Som mange planter er moringa rig på antioxidanter. Antioxidanter tjener en væsentlig funktion i din krop og hjælper med at bekæmpe de daglige toksiner som din krop udsættes for og lindrer miljøstressorer, der kan beskadige vores organer over tid. Moringa har vist sig at have en høj antioxidant aktivitet, så at bruge det som kosttilskud vil give dig et antioxidant boost.

8. Viser anticancer egenskaber
Niazimicin, som er kendt for at bremse væksten af ​​tumorer, er indeholdt i moringa. Dette fik opmærksomheden hos forskere, der har arbejdet med den forudsætning, at kræftbehandlinger ved hjælp af moringa kunne udvikles i fremtiden. Nogle forskere er optimistiske, at moringa kan bruges til at bremse eller standse væksten af ​​nogle kræftformer hos mennesker uden de giftige bivirkninger af mange syntetiske stoffer. Det er dog ikke brugt som en selvstændig kræftbehandling.

9. Forbedrer hukommelsen
Moringa er blevet foreslået som en neuroprotective. Det betyder, at det kan sænke aldersrelateret demens fra fremskridt. Det kan også hjælpe med hverdagens hjernefunktioner. En klinisk undersøgelse viste, at moringa ser ud til at understøtte din hjerne, og hjælper med at forbedre hukommelsen.

Former og doser
Moringa betragtes som et fødevare, hvilket betyder, at det generelt er sikkert til konsum, selv i større mængder. Moringablade, frø, bark, rødder, juice og blomster kan alle bruges medicinsk. Desværre er der behov for yderligere kliniske undersøgelser for at fastslå, om for meget moringa kan være skadeligt for dit helbred. Hidtil synes der at være ringe risiko for toksicitet. De fleste undersøgelser af moringa udført på dyr benytter doser fra 20 til 150 milligram pr. kg. En person af gennemsnitsvægt vil måske starte med en dosis på 1500 milligram om dagen og se, hvordan deres krop reagerer.

Moringa the er let at finde online og i helsekostforretninger. Ved at trække moringablade i varmt vand skabes et “vandigt ekstrakt”, hvilket er hvad de fleste kliniske studier på moringa har fokuseret på. Moringablade er også tilgængelige i tørret form (pulver form), der kan tilsættes til energidrikke og smoothies. Moringa-olie kan købes hos specialbutikker, og moringabælge og blomster, selvom det er sværere at finde så kan de købes online fra nogle detailhandlere.

Potentiale risici og interaktioner

Der er i øjeblikket lidt forskning, der tyder på, hvilke stoffer der kan modvirke moringa. Derfor bør du altid rådføre sig med din læge, før du begynder at få plantesupplement. Du bør bemærke, at kvinder, der er gravide, sandsynligvis ikke bør tage moringa.

Der er ingen undersøgelser, der viser, at det er sikkert for gravide kvinder, og det er muligt at moringas kemiske egenskaber kan fremkalde kontraktioner for tidligt og forårsage sammentrækninger.

OPSKRIFTER

Moringablade the

Hvis du kan købe tørrede moringablade, kan du lave din egen Moringa the og opleve sundhedsfordelene ved moringa i dit eget hjem. Brug 2 spiseskefulde tørret moringablade i en the diffusor eller biologisk nedbrydelig tepose af fødevarekvalitet og kog moringa blade i 2 til 3 tre minutter. Tilsæt lidt honning til en ekstra dosis antioxidanter og for at give sødme. Drik varmt eller lad den nedkøle og drikke sammen med is.

Moringa bælgsuppe

De frøplanter af moringa-planten, kaldet “drumsticks”, kan bruges som erstatning for grønne bønner. De tørrede blade kan bruges i opskrifter som en erstatning for spinat eller kål. En traditionel indisk suppe, der indholder moringa, kan laves med en hvilken som helst variation af følgende ingredienser: “drumsticks” / moringa frøbælger (mindst 5) 1 hvidløg, finhakket grønt chili, koriander, salt og peber og olie af eget valg Kog bælgerne og  fjern bælgen og sæt det til side. Steg løg i madlavning, indtil den bliver gennemsigtig, og tilsæt chilierne og tromlepulpet. Når væsken fra olien fordamper, tilsæt dine krydderier efter smag. Tilsæt fløde og koriander til blandingen, hvis du vil.

 

Be Well Stay Cool!

Referencer: