SPIDSKOMMEN – Efter at have læst denne artikel – vil du spise kommen hver dag – også hvis du ikke kan lide smagen!

i Essentielle olier/Urter & Krydderier

Spidskommen (Cuminum cyminum L) er en grøn plante, der vokser lavt til jorden i Kina, Indien, Mellemøsten og Middelhavsområdet. Frugten af ​​planten hedder spidskommen, og den er populær over hele verden som et krydderi.

Spidskommen er blevet genstand for medicinsk forskning, da anekdotiske beviser hævder, at det har alle former for sundhedsmæssige fordele.

De fleste af kommens påståede fordele har at gøre med din fordøjelse, immunforsvar og stofskifte. Nogle fordele ved spidskommen kan påvises ved kliniske undersøgelser, mens andre er svære at bevise.

FORDELE

Indeholder antioxidanter

Spidskommen indeholder naturligt forekommende stoffer, der virker som antioxidanter. Det betyder, at disse stoffer (kaldet apigenin og luteolin) holder de små frie radikaler, der angriber sunde celler, fra at arbejde optimalt. Antioxidanter hjælper dig med at føle dig sundere og mere energisk, og de hjælper med at holde din hud ung.

Har anticancer egenskaber

Spidskommen synes i nogle forsøg at have evnen til at holde kræftceller fra at dele sig. I en undersøgelse blev rotter, der blev fodret med spidskommen beskyttet mod tyktarmskræft. Forskere i et andet studie fandt, at ud af ni populære urter og krydderier, var basilikum og spidskommen de mest kraftfulde anticarcinogene planter.

Kan hjælpe med at behandle diarré

Traditionelle læger har anbefalet kommen til behandling af diarré i århundreder. Vestlig medicin begynder at opdage denne fordel ved spidskommen.

Et ekstrakt af spidskommen blev givet til rotter, der havde diarré. Forskerne konkluderede, at uddraget hjalp med at helbrede deres symptomer.

Hjælper med at kontrollere blodsukkeret

Spidskommen blev brugt som en del af et urteprøveforsøg for diabetes. Lægemidlet hjalp mennesker med diabetes til at klare deres tilstand.

Diabetiske dyr i laboratorieundersøgelser viste sig også at have gavn af kommen. Det er generelt accepteret, at spidskommenolie er et hypoglykæmisk middel.

Bekæmper bakterier og parasitter

Olien ekstraheret fra kommenfrø er blevet anvendt som et effektivt larvicid og antiseptisk middel. Olien selv dræber stammer af bakterier, som er resistente over for andre antiseptika. Forskere mener, at spidskommen kan hjælpe med at dræbe skadelige bakterier, der forsøger at angribe dit immunsystem. Dette kan forklare, hvorfor spidskommen har været anvendt som konserveringsmiddel i fødevarer i århundreder.

Har en antiinflammatorisk effekt

De aktive ingredienser i spidskommen har en antiinflammatorisk, antiseptisk virkning. Dette betyder, at hvis du har smerte eller betændelse, der udløser andre tilstande, kan kommen i din kost modvirke virkningerne.

Den essentielle olie af kommen alene blev ikke fundet at have antiinflammatoriske egenskaber. Men kommenfrøene arbejdede selv for at reducere smerte og betændelse i et laboratorieundersøgelse foretaget på rotter.

Kan hjælpe med at sænke kolesterolet

En hypolipidemic er et stof, der hjælper din krop med at kontrollere højt indhold af fedt, der gør dit hjerte og kolesterolniveauer skadeligt. Spidskommen anses for at have hypolipidemiske egenskaber.

Et kosttilskud af spidskommen blandet i yoghurt bidrog til at reducere kolesterol i en undersøgelse. En anden gruppe af mennesker med højt kolesterol havde gavnlige resultater efter forbrug af spidskommen.

Hjælpe til vægttab

Flere gruppestudier har undersøgt, hvordan spidskommen kan hjælpe dig med at tabe sig. Mere forskning er nødvendig, men resultaterne af disse undersøgelser er lovende. Overvægtige kvinder, der fik kommenpulver og spiste en sund kost, viste forbedring i deres vægt og vitale statistikker. En anden undersøgelse viste, at en blandet befolkning af overvægtige mænd og kvinder oplevede forbedring i deres vægt svarende til at tage en populær kostpille.

Forbedrer symptomer på IBS

Forskere har vurderet kommenekstrakt til behandling af kramper, fordøjelsesspasmer, kvalme og oppustethed i forbindelse med irritabel tarmsyndrom (IBS). Kommenekstrakt var i stand til at behandle disse symptomer så længe deltagerne avendte det i en undersøgelse. Det er så effektivt, at forskere håber, at spidskommen kan være en effektiv erstatning for mennesker, der ikke har råd til dyre receptpligtige lægemidler til behandling af deres IBS.

Øger hukommelsen

Spidskommen kan hjælpe din krop ved at stimulere dit centralnervesystem til at være mere effektivt. Dette kan resultere i en skarpere hukommelse og større kontrol over dine lemmer. Spidskommen kan endda være i stand til at hjælpe med at behandle Parkinsons sygdom på grund af dets bidrag til kroppens funktion i det centrale nervesystem.

RISICI OG BIVIRKNINGER

Risici og bivirkninger

Spidskommen anses for at være meget sikker og ER generelt ugiftig, selv i større doser. Men der er nogle bivirkninger som man skal være opmærksom på, hvis du gerne vil bruge den. Den typiske dosis kommen som et urtetilskud er 300 til 600 milligram pr. dag.

Forskere har fundet tegn på, at spidskommen undertrykker testosteronniveauer, hvilket betyder, at det kan gøre mænd mindre frugtbare, hvis de tager det. Spidskommen har været brugt af nogle kulturer som et stof til at udløse abort, så kvinder, der er gravide eller forsøger at blive gravide, bør huske på det.

Be Well Stay Cool!

 

 

REFERENCER:

Agah S, et al. (2013). Cumin extract for symptom control in patients with irritable bowel syndrome: A case series. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3990147/
Al-Snafi AE. (2016). The pharmacological activities of Cuminum cyminum: A review. https://www.researchgate.net/profile/Ali_Al-Snafi/publication/313742829_The_pharmacological_activities_of_Cuminum_cyminum_-A_review/links/58a46696a6fdcc0e0755de90/The-pharmacological-activities-of-Cuminum-cyminum-A-review.pdf
Aruna K, et al. (1992). Anticarcinogenic effects of some Indian plant products. DOI: 10.1016/0278-6915(92)90180-S
Cumin-crusted salmon. (n.d.). http://diet.mayoclinic.org/diet/recipe/cumin-crusted-salmon
Food Network Magazine. (n.d.). Lemon-cumin rice. http://www.foodnetwork.com/recipes/food-network-kitchen/lemon-cumin-rice-recipe-2111713
Johri RK. (2011). Cuminum cyminum and Carum carvi: An update. DOI: 10.4103/0973-7847.79101
Liu Q, et al. (2017). Antibacterial and antifungal activities of spices. DOI: 10.3390/ijms18061283
Rathore SS, et al. (2013). Potential health benefits of major seed spices. http://isss.ind.in/pdf/2013volume/1.pdf
Sahoo HB, et al. (2014). Anti-diarrhoeal investigation aqueous extract of Cuminum cyminum Linn. seed in albino rats. DOI: 10.4103/0974-8490.132596
Taghizadeh M, et al. (2015). Effect of the cumin cyminum L. intake on weight loss, metabolic profiles and biomarkers of oxidative stress in overweight subjects: A randomized double-blind placebo-controlled clinical trial. DOI: 10.1159/000373896
Zare R, et al. (2014). Effect of cumin powder on body composition and lipid profile in overweight and obese women. DOI: 10.1016/j.ctcp.2014.10.001