Muskatnød – Bliv fri fra kvalme og tandpine.

i Urter & Krydderier

Muskatnød er et velduftende medicinsk krydderi, der har været anvendt terapeutisk i tusinder af år. Muskatnød er rig på antioxidanter og C-vitamin, folinsyre, riboflavin og betacaroten. Det er også en glimrende kilde til mineraler såsom kobber, calcium, jern, zink og magnesium. Muskatnød indeholder anti-depressivt, anti-fungal, og fordøjelsesforstyrrelser egenskaber, som er yderst gavnlig for det neurologiske, kognitive, immun- og fordøjelsessystem.

Muskatnød er almindeligt anvendt til underlivssmerter, lever- og miltlidelser, gas, diarré og generel svaghed. En knivspids friskmalet muskatnød i en teskefuld eller to af rå honning er et vidunderlig naturligt middel mod kvalme, fordøjelsesbesvær, og gastritis. Det er også fantastisk til nyre infektioner og for at hjælpe til at opløse nyresten.

Muskatnødolie indeholder flere sundhedsfremmende forbindelser, herunder myrsiticin, safrol og eugnol. Den er kendt for at være god til at understøtte binyrerne, og kan bidrage til at støtte nervesystemet til at overvinde neuralgi, kronisk træthed, udmattelse og frigiditet. Muskatnødolie bruges også topisk mod tandpine og støtter cirkulationen, og hjælper muskler, led og gigt. Muskatnødolie er også kendt for at være et effektivt middel mod menstruationssmerter og kan masseres over maven i tider med smerte og ubehag. Muskatnødpulver er en fantastisk tilføjelse til smoothies, te, supper og gryderetter.

Overvej at købe hele muskatnødkerner og riv dem friske til et ernæringsmæssigt og medicinsk overlegent pulver. Muskatnød kan findes i krydderiafdelingen i din lokale købmand og helsekostbutik.

 

Be Well – Stay Cool