Opskrift til Mandelmælk!

i Nødder/Opskrifter

Til 4 kopper mandelmælk

Tid: Ca. 30 minutter plus 8 til 12 timer for iblødsætning af mandlerne

1½ kop rå mandler
1 spsk ahornsirup
½ tsk vanille ekstrakt
Salt
Stødt kanel til smag
Friskmalet muskatnød til at smagsætte med

1. Placer mandlerne i en stor skål og tilsæt vand – nok til at dække dem helt. Sæt mandlerne i blød ved stuetemperatur i 8 til 12 timer. (Mandlerne vil se synligt hævede ud efter iblødsætning.)

2. Sæt en kedel vand til at koge. Hæld vandet fra mandlerne og hæld dem i en blender eller foodprocessor. Tilsæt 1 kop stuetempereret vand til mandlerne og lad dem stå i 1 til 2 minutter. Blandingen skal have en konsistens af en tyk pasta. Overfør pastaen til en mellemstor skål og tilsæt 2 kopper af det kogende vand. Lad det trække i ca 10 minutter.

3. Nu skal du filtrere pastaen, hvilket bedst gøres i mindre portioner.  Brug en ske til at øse mandelmassen ned i en mellem- til fin-masket metal si, der er sat over en stor skål. Tryk på de hakkede mandler med bagsiden af ​​en ske, for at komme af med så meget væske som muligt. (Gem de hakkede mandler til andet brug.)

4. Tilsæt ahornsirup og vanille, plus en knivspids hver af salt, kanel og muskatnød til mandelmælken; brug piskeris for at blande det grundigt. Smag og juster med krydderier. Serveres ved stuetemperatur eller afkølet. (Opbevar mandelmælk i køleskabet i en lufttæt beholder i op til et par dage, omrøring før anvendelse.)

Hvis du vil læse om alle fordelene med mandelmælk, kan du følge linket: https://benzoko.wordpress.com/2015/07/01/11-fordele-ved-mandelmaelk/

Be Well Stay Cool!

benzonhjem.fw