Oregano – Denne urt har egenskaber som antibiotika og penicillin.

i Essentielle olier/Urter & Krydderier

Oregano er en gammel medicinsk og kulinarisk urt, som indeholder nogle af de højeste antioxidante egenskaber i planteriget.

Det er en glimrende kilde til vitamin A, vitamin C, vitamin K, B-kompleks, kalium, calcium, jern og magnesium.

Oregano har stærke antiseptisk, antibakterielle, antivirale og svampedræbende egenskaber, der har vist sig at være yderst gavnligt i behandlingen af ​​forkølelse, influenza, virusinfektioner, luftvejssygdomme, fordøjelsesbesvær, mave problemer, og smertefuld menstruation.

Oregano er kendt for at fjerne giftstoffer fra kroppen og detoxe hele lymfesystemet.

Oregano kan også bidrage til at styrke fordøjelseskanalen og fjerne gas fra tarmene og lempe oppustethed og mavesmerter.

Oregano er også kendt for at hjælpe med at afbalancere stofskiftet og styrke de centrale organer i kroppen.

Æterisk olie af oregano er et af de mest potente antimikrobielle olier til rådighed og er helt fantastisk til at desinficere luften i dit hjem og kontor og indenfor landbrug med dyr.

Placer et par dråber æterisk olie i en aromaterapi diffuser for at beskytte dig mod smitsomme forkølelses- og virusinfektioner.

Oregano har fænomenale antivirale evner der er blevet vist i laboratorie hvor de døder op til 99% af Streptococcus Pneumoniate, som står bag mange former for lunge og hals infektioner.

Olie af oregano er også et glimrende til at afhjælpe tandpine.

Oregano tilføjet til dit badevandet er yderst gavnlig for huden og kan hjælpe til at behandle reumatiske smerter samt hudinfektioner.

Frisk oregano er en let urt at dyrke indendørs om vinteren.

Prøv at tilføje frisk hakket oregano til dine salater, supper, og pastasauce. Det kan også gøres til en urtete, der kan sippes til under hele dagen.

Oregano olie kan også findes som en tinktur, ekstrakt eller kapselform online eller hos din lokale helsekostforretning.

 

Be Well Stay Cool!