Papaya – Genopbygger din krop! – Hvem kan sige nej tak til det?

i Frugt & Grønt

Papaya er en af ​​de mest omfattende næringskilder og helbredende frugter, som vi har fundet på denne jord.

Papaya er ekstremt høj i beta-caroten, vitamin C & A, og mineraler såsom calcium, fosfor, kalium og jern.

Den er en fænomenal frugt til at hjælpe med at helbrede enhver type af fordøjelsesproblemer såsom forstoppelse, sure opstød, colitis, pancreatitis, irritabelt tarmsyndrom, mavesår, cøliaki sygdom, H. pylori, diverticulitis, fordøjelsesbesvær, oppustethed, flatulens, og maveproblemer.

Papaya har en beroligende og rensende effekt på fordøjelseskanalen, og som forsigtigt fjerner giftigt affald samtidigt med, at den mindsker hævelse og inflammation.

Dens høje værdi af næringsstoffer giver også kroppen alle de vigtige vitaminer, mineraler, antioxidanter, proteiner og essentielle fedtsyrer den har brug for, for at genopbygge muskler, væv, knogler og organer.

Papaya indeholder potente anti-virale og anti-inflammatoriske egenskaber og kan give en betydelig lettelse for dem, der lider med ledsmerter, helvedesild, skoldkopper, gigt, forkølelse, influenza, og autoimmune sygdomme såsom fibromyalgi, kronisk træthedssyndrom, lyme disease, lupus, og hjertekarsygdomme.

Papaya er også en fremragende mad til rekonvalescens og kan hjælpe med at genopbygge kroppen efter en lang tids sygdom eller fra at være sengeliggende.

Hvis de indtages regelmæssigt, vil papaya i høj grad forbedre hud, hår og negle og holde øjnene lyse og klare.

De sorte frø inde i papaya er helt spiselige og kan effektivt fjerne orm og parasitter.

De sorte frø er en anelse pebret i smagen, og når de spises sammen med den søde papayasmag, giver de en fantastisk lidt krydret smagoplevelse.

De kan også drysses i smoothies eller på en salat, hvilket giver de ekstra sundhedsmæssige fordele.

Frøene er en glimrende fordøjelsesfremmende støtte, og indeholder flere enzymer end en hel flaske af fordøjelsesfremmende enzymkapsler, ligesom de friske frø har alle de næringsstoffer, der er nødvendige for en næsten øjeblikkelig optagelse.

Modne papaya er lækker med et frisk strejf af citron, og kan også gøres til en helbredende og lindrende budding ved blot at blende det modne papayakød indtil det er glat.

Der er to store sorter af papaya på markedet i dag: den store i fodbold-størelse – Maradol papaya og de små hånd-størelse Solo eller jordbær papaya.

Det store Maradol papaya indeholder mere ernæring og helende egenskaber og er ikke genmodificeret (GMO).

De mindre sorter bliver dyrket som GMO og bør undgås, når det er muligt.

Maradol papaya er modne, når de giver efter for et let tryk. Når de fuldmodne, kan de opbevares i køleskabet i op til to uger.

Maradol papaya kan ofte findes året rundt i supermarkeder, helsekostforretninger, og i specialbutikker.

Vi vil dog gøre opmærksom på at der har været Salmonella problemer med Maradol Papaya i 2017: https://www.cdc.gov/salmonella/kiambu-07-17/index.html

 

Be Well Stay Cool!

benzonhjem.fw