Peberfrugter – Snack til din hjerne!

i Frugt & Grønt

Peberfrugt indeholder en imponerende mængde af C-vitamin med op til så meget som seks gange så mange som appelsiner.

Peberfrugt er også fyldt med A-vitamin og beta-caroten, som kan bidrage til at øge immunforsvaret, forbedre synet, og hjælpe med at beskytte øjnene mod grå stær.

De er også en glimrende kilde til kalium, fibrer, thiamin, beta-caroten, folinsyre, zeaxanthin og lycopen og har vist sig at hjælpe med at forhindre blodpropdannelse og reducere risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde.

Peberfrugter er fremragende til at hjælpe med at sænke kolesteroltallet og de indeholder anti-cancer forbindelser, der kan medvirke til at sænke risikoen for prostata-, bryst-, lunge- og coloncancer.

Peberfrugt er yderst gavnligt for hjernen og kan bidrage til at styrke hukommelse og koncentrationsfærdigheder samt reducere svimmelhed og forvirring.

Peberfrugt er ideel ved vægttab da deres fiber er med til at nedsætte appetitten og samtidig medvirke til at holde dig energirig hele dagen.

Grøn peberfrugt er teknisk en “umoden” peber. Selvom grøn peber er spiselige, så indholder de røde, orange og gule peberfrugter en betydeligt højere niveau af vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Peberfrugter er så søde, sprøde og saftige, at de er en perfekt snack til at tygge på, og er en fantastisk tilføjelse til salater, wraps, hummus, og dip.

De er også gode som juice, dampet, stegt, og fyldt.

Prøv at lave en rå suppe ved at blande rød peberfrugt og tomater sammen med et fed hvidløg, et par blade af frisk basilikum, og hakkede forårsløg og avocado på toppen.

Det er en forfriskende, let og næringsrig måltid, der kan pleje din krop og holde dit immunforsvar top tunet.

Eksperimentér også med de udsøgte søde orange peberfrugter, som er en favorit blandt både børn og voksne.

Vælg økologisk for de sundhedsfremmende egenskaber.

 

Be Well Stay Cool!