Pistacienødder – En af de sundeste nødder? – Yes!

i Nødder

Pistacienødder er en af ​​de sundeste nødder til rådighed på grund af deres høje indhold af protein, calcium, jern, kobber, oliesyrer, og antioxidanter såsom vitamin A & E.

Pistacienødder indeholder mindre fedt end de fleste andre nødder og er tilbøjelige til at være alkalisk-dannende, hvilket er afgørende for helbredelse af sygdomme.

Pistacienødder er utroligt nærende for blodet samt immunsystemet, det kardiovaskulære system, det muskulære system og nervesystemet.

Pistacienødder er også fremragende til vægttab. Bare en håndfuld om dagen kan hjælpe med at bremse din appetit og holde dig fuld af energi hele dagen.

Pistacienødder er kendt for at hjælpe til med at sænke lipider og lipoproteiner i blodet, som i sidste ende er med til at sænke LDL (det dårlige) kolesterol og hæve HDL (det gode) kolesterol.

Rå pistacienødder er yderst gavnlige for forstoppelse, tør hud, og for at optimere lever og nyrer.

Pistacienødder kan medvirke til at forebygge koronararteriesygdom, slagtilfælde, infektioner, hukommelsestab, type 2 diabetes, søvnløshed, neurologiske lidelser, hudkræft, og maculadegeneration.

For at opnå de mest ultimative sundhedsmæssige fordele skal man vælge at spise dem rå og usaltede, dem der har en naturlig farve (betyder ingen rød eller grøn farve).

Pistachieolie er også fremragende til at revitalisere og nære huden, og er fremragende til massage og kosmetisk brug.

Overvej, at finde flere måder at spise denne sunde nød på i din almindelige kost. Pistacienødder passer godt med salater, nøddemix, og endda frisk pesto!

Prøv denne pistaciepesto opskrift, der har flere sunde og helbredende ingredienser for hjertet:

1 1/2 kopper frisk basilikum
1/2 kop koriander
1 kop afskallede pistacienødder
2 -3 fed hvidløg
1/4 – 2/ 3 kop olivenolie eller 1/4 – 2/ 3 kop pistacie olie
1-2 tsk frisk citronsaft
Knivspids havsalt

Læg alle ingredienser i en foodprocessor eller blender og blande indtil det er helt glat.
Pistachiepesto er en lækker dip, smøre på brød eller som topping på rå grønsager, bagte kartofler, dampede asparges, ris pasta eller kiks.

 

Be Well Stay Cool!

benzonhjem.fw