Solsikkefrø – Reparerer væv, nerver og celler!

i Kerner & Frø

Solsikkefrø har evnen til at nære hele kroppen.

De er en rig kilde til let fordøjeligt og nemt optagelige proteiner, som er afgørende for reparation af væv, nerver og celler.

Solsikkefrø er en glimrende kilde til D-vitamin, B-kompleks, vitamin K og vitamin E. Vitamin E, også kendt som tocopherol, der er et antioxidant, der kan beskytte celler fra frie radikaler og støtte i forebyggelse af hjertesygdomme, cancer, og øjne degeneration, såsom grå stær.

Solsikkefrø er også høj i selen, magnesium, zink og jern, som bidrager til at styrke blodet og immunsystemet.

De indeholder også lignaner, phenolsyrer og tryptophan, hvilket gør dem til et ideelt at spise for dem, der søger en bedre søvn og vægttab.

Solsikkefrø har også været kendt for at hjælpe med at forhindre astma, atherosklerose, slagtilfælde, hjerteanfald, tilstoppede arterier og slidgigt.

De indeholder ingen kolesterol og deres meget lave indhold af mættet fedt gør dem yderst gavnlig for det kardiovaskulære system.

Rå solsikkefrø indeholder også pektin, som har en unik evne til at binde til sig radioaktive rester og fjerne dem sikkert fra kroppen.

Solsikkefrø kan hjælpe med at lindre lysfølsomhed, øjnene, og syn. De er også meget gavnlige for at styrke hår og negle.

Rå solsikkefrø eller solsikkefrø smør er en sund og næringsrig snack, der bør indgå i kosten for at opnå en lang række fordele.

Prøv at knuse en kop eller to af solsikkefrø i en foodprocessor med nogle hvidløg, citronsaft og friske krydderurter. Det bliver til en lækker nøddeagtig smør eller dip, der kan bidrage til at øge dit immunforsvar og fungerer som brændstof til din krop med virkelig god energi og er desuden meget næringsrig.

 

Be Well Stay Cool!

benzonhjem.fw