Spirulina – Indeholder alle 8 essentielle aminosyrer!

i Tang-Alger

Der tales meget om “super food”, fordi der er så mange super sunde produkter, som vi kan vælge mellem, og hver af dem indeholder en bred vifte af næringsstoffer, vitaminer, mineraler, enzymer og andre helbredende komponenter, der bekæmper sygdomme.

Men en “super food” der skiller sig ud og der skulle tages hver dag for dit helbred, – er Spirulina.

Spirulina er en særlig type af blå-grønne alger der er fuld af klorofyl og et væld af andre næringsstoffer, der giver “liv”.

1. Spirulina er særlig rig på proteiner, der bekæmper infektioner; Der er videnskabeligt bevist at det øger produktionen af ​​antistoffer i kroppen. Spirulina består af næsten 70% protein hvilket er den største mængde i forhold til alle andre fødevarer, og er særlig effektiv til at stimulere produktionen af ​​makrofager, en type af hvide blodlegemer, der forebygger og bekæmper infektion.

2. En undersøgelse offentliggjort af Journal of Medicinal Food fandt, at Spirulina hjælper ved allergiske reaktioner, – såsom hævelser og allergisk rhinitis. Der er bevist at dem, der tager regelmæssige doser af Spirulina viser klar forbedring af deres allergiske symptomer.

3. Spirulina har vist sig at være en effektiv behandling for anæmi. Paul Pitchford forklarer i bogen “helbredelse med hele fødevarer”: Asiatisk traditioner og Modern Nutrition” hvordan Spirulina og mange andre former for mikroalger effektivt stimulerer produktionen af ​​røde blodlegemer, især når det tages i kombination med vitamin B12.

4. Spirulina er rig på klorofyl og phycocyanin. Spirulina er også en kraftig blodrensere. Ikke alene kan disse to vigtige næringsstoffer fremme vækst af blodlegemer, men de har næsten den samme funktion som kroppens eget blod. Klorofyl, især optræder næsten identisk med hæmoglobin, – molekylet er ansvarlig for rensning af blod og af transport af oxygen til cellerne.

5. Spirulina indeholder alle 8 essentielle aminosyrer og 10 andre ikke-essentielle aminosyrer, samt beta-caroten, zeaxanthin, antioxidant vitaminer B-kompleks, snesevis af mineraler, essentielle fedtsyrer, gamma-linolensyre og probiotiske gavnlige bakterier. Spirulina er også uovertruffen i sin evne til at styrke immunsystemet.

6. De samme næringsstoffer hjælper til at afgifte cellerne og kroppen fra ​​tungmetaller og andre giftstoffer. Spirulina når dybt ind i kroppens væv og neutraliserer toksiner, såsom kviksølv, cadmium, arsen, stråling, pesticider, syntetiske kemikalier i fødevarer og carcinogeni taget fra miljøet.

7. Spirulina hjælper den væsentlige stoftransport over blod-hjerne-barrieren til at erstatte de huller, der er efterladt af toksiner. En undersøgelse i Japan har fundet, at Spirulina hjælper med at reducere kolesteroltallet. Tilskud af Spirulina, bidrager til at transportere kolesterol i hele kroppen til hvor det skal være – og mindre bindinger på arterievæggene – hvorfor risikoen for hjerte-kar-problemer mindskes.

8. Overvægt eller fedme kan reduceres kraftigt med Spirulinas vægtreducerende egenskaber. Spirulina hjælper ikke kun at fjerne nogle ekstra kilo, men det hjælper også til med muskelvækst og udvikling – navnlig på grund af de høje mængder af protein, der er biodisponibile.

9. Mennesker der supplerer med Spirulina, vil bemærke forbedringer i mental og kognitiv sundhed. Fordi det indeholder store mængder af L-tryptophan der er en aminosyre, der producerer melatonin og serotonin, to neurotransmittere i hjernen. Spirulina er en hidtil uset kalibrator af hjernens kemi og hjælper med at forbedre humøret, stimulerer hukommelsen, og “fremmer” følelsen af ro og lykke.

10. Det brede spektrum af antioxidanter, essentielle fedtsyrer og næringsstoffer bidrager til at opretholde en sund hud og hår. Afgørende faktorer i hårtab, hud og andre bivirkninger af aldring, – hjælper Spirulina med foryngelse af det største organ i kroppen, – indefra og ud. Forbedring af hudens sundhed kan også opnås ved hjælp af cremer med indhold af Spirulina.

Der er mange typer af Spirulina på markedet, men det er godt at forsøge at vælge produkter med en kendt, sikker oprindelse, og helst økologisk eller bio.

Be Well Stay Cool!

benzonhjem.fw