Timian – Stimulerer Hukommelsen!

i Essentielle olier/Urter & Krydderier

Timian har en stærk evne til at dræbe bakterier og vira og bør tages ved første tegn på en forkølelse eller sygdom.

Det er en rig kilde til flere vigtige vitaminer såsom vitamin A, E, C, K, B-kompleks og folinsyre og det er også en af ​​de bedste kilder til calcium, jern, mangan, selen og kalium.

Timian indeholder antiseptisk, antiviral, antibakteriel, carminative, diaphoretic og slimløsende egenskaber, som understøtter helbredet i hele kroppen.

Timian er afgørende for at stimulere hukommelsen, forebygge mareridt og melankoli, lette hovedpine og muskelspændinger, lindre hoste, lindre feber og bekæmpe forkølelser og infektioner.

Det indeholder også en forbindelse kaldet carvacrol som har en fremragende naturlig beroligende effekt og har en styrkende virkning på hele nervesystemet.

Timian er en god kilde til pyridoxin, som vides at spille en vigtig rolle i fremstilling GABA-niveauer i hjernen, støtte i reguleringen søvnmønstre, og fremmer neurotransmitter i hjernen. GABA er også en af ​​de bedste naturlige forsvar mod stressrelaterede skader.

Timian er en kraftig rensende urt for fordøjelseskanalen og har vist sig at destruere visse hageorm og rundorm og støtter fordøjelsen af ​​rige og fedtholdige fødevarer.

Timian har nogle af de højeste antioxidant niveauer blandt urter.

Det er pakket med bioflavonoider såsom lutein, zeaxanthin, og naringenin, som alle har vist at have kraftige virkninger ved at eliminere frie radikaler og andre sygdomsproducerende stoffer fra kroppen.

Timianolie er blevet anvendt som en lokal antiseptisk og antimikrobiel behandling siden oldtiden, og er en yderst virksom støtte til immunsystemet og for at mindske træthed og svækkelse efter sygdom.

Timianolie kan også bidrage til at stoppe hårtab ved at forbedre blodgennemstrømningen til hovedbunden og ernære hårets rødder.

Overvej at bruge mere frisk timian i din mad ved at tilføje det til supper, salater, guacamole, grøntsager, kartofler, ris, osv … Frisk timian er også meget kraftfuld og meget helbredende som te.

Læg en håndfuld friske timiankviste i varmt vand i mindst 10 minutter eller opblødt over natten – overfør dem til en kande vand og nip af væsken hele dagen. Tilsæt honning eller citron, hvis det ønskes.

 

Be Well Stay Cool!

benzonhjem.fw