Fennikel – En grønsag og kryddeurt i én!

i Frugt & Grønt/Urter & Krydderier

Fennikel betragtes både som en grøntsag og en krydderurt på grund af dens vidtrækkende ernæringsmæssige og helbredende fordele. Fennikel er rig på folinsyre, vitamin C, magnesium, cobalt, jern, og essentielle olier, der indeholder stærke anti-bakterielle og anti-fungale egenskaber.

Fennikel er fremragende ved fordøjelsesbesvær og er almindeligt anvendt som en naturlig syreneutraliserende for at hjælpe med at reducere surheden og inflammation i fordøjelseskanalen og lette korrekt absorption og assimilation af næringsstoffer fra maden.

Fennikel har potente anti-flatulent og carminative egenskaber, som betyder, at det er i stand til at forebygge og standse dannelsen af ​​gas i maven og tarmene.

Fresh Fennel Bulbs on a wooden background

Fennikel er også kendt for at være yderst gavnlig for bihuler, bronkitis, nyrekolik, anæmi, hypertension, makuladegeneration, forstoppelse, oppustethed, diarré og irritabel tyktarm.

Fennikel bruges til at beskytte mod både hjerte-kar-sygdomme og kræft.

De indeholder en vigtig anti-inflammatorisk phytonutrient kaldet anethol som blokerer både inflammation og carcinogenese, som er mutationen af ​​regelmæssige celler til cancerceller.

Fennikel har også evnen til at lette og regulere menstruation ved at regulere hormonniveauet i kroppen.

Fennikel kan bruges til ammende kvinder til at stimulere en jævn mælkeproduktion.

Det er også kendt for at bidrage til at styrke hår, forhindre hårtab, kropsafslappende, og skærpe hukommelsen.

Fennikelfrø kan tygges efter et måltid for at støtte fordøjelsen og fjerne dårlig ånde.

Fennikelfrø kan også gøres til en effektiv medicinsk the ved opblødning af frøene i varmt vand i 10 minutter eller mere.

Frisk fennikeljuice kan kombineres med frisk selleri, agurk, og / eller æblesaft for en helbredende og medicinsk drikke.

Frisk fennikeljuice kan også bruges topisk til hævede eller betændte øjne til at reducere irritation, hævelse, og træthed.

Frisk fennikel har en sprød, lidt sød lakrids smag og er en fantastisk tilføjelse til friske salater, smoothies, supper, kartofler og andre vegetabilske retter.

 

Be Well Stay Cool!