Grønne ærter – hvor sunde er de egentlig?

i Frugt & Grønt

Grønne ærter er en af ​​de mest nærende af bælgfrugter og de er rige på antioxidanter, vitamin A, C, K og B-kompleks og mineraler såsom zink, jern, calcium og mangan.

Grønne ærter er en stor kilde til protein, fiber og omega-3 fedtstoffer i form af alfa-linolensyre (ALA).

Disse essentielle fedtsyrer gør grønne ærter til en ideel spise til hjernen og hjerte-kar-sundhed, og deres phytosteroler er afgørende for at hjælpe med at sænke kolesteroltallet i kroppen.

Grønne ærter er også en fantastisk fødevare for vægttab, da de har evnen til at afværge sult og at holde en mæthedsfølelse i lange perioder.

Grønne ærter indeholder et stof kaldet coumestrol som har vist sig at hjælpe med at nedsætte risikoen for mavekræft og de indeholder også anti-inflammatoriske egenskaber der gør dem til en særlig god spise til personer, der lider af autoimmune sygdomme, såsom arthritis, COPD, hjertesygdomme, lupus , fibromyalgi, og bursitis.

Grønne ærter har også vist sig at hjælpe med at nedsætte risikoen for type 2-diabetes på grund af deres relativt lave glykæmiske indeks og blodsukkerregulerende egenskaber.

Frosne ærter er et godt alternativ, når friske ikke er tilgængelige da de som frosne bevarer en stor procentdel af deres farve, smag og næringsindhold.

Prøv at mose eller blande grønne ærter med lidt avocado, hvidløg og friske krydderurter til en lækker og velsmagende dip.

Grønne ærter er en alsidig og nærende mad, der kan bidrage til at øge et godt helbred.

 

Be Well Stay Cool!